Op basis van de juridische merites zoek ik graag een praktische oplossing.

Magali van Maanen

Magali van Maanen

Advocaat & Mediator / Partner

mvanmaanen@deboorderadvocaten.com

Magali van Maanen groeide op in Nederland, België en in Australië. Zij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Al tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote belangstelling voor het personen- en familierecht. Magali was tijdens haar studie student-stagiaire bij De Boorder Advocaten en is op 1 april 2006 in dienst getreden. Met ingang van 1 april 2019 is zij benoemd tot partner van De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators.

Sinds 2011 is Magali als advocaat en mediator aangesloten bij de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). In 2016 heeft zij de opleiding tot Collaborative Divorce Lawyer (overlegscheidingsadvocaat) gevolgd. Tevens is Magali secretaris van het bestuur van de Vereniging IKO / D.I.A.L. (Dutch International Child Abduction Lawyers).

Magali spreekt vloeiend Engels en haar belangstelling gaat uit naar internationaal georiënteerde zaken. Zij is lid van de International Academy of Family Lawyers, de internationale vereniging van familierecht advocaten, zodat zij een uitgebreid netwerk heeft van advocaten in verschillende landen over de hele wereld. Dit maakt het eenvoudig om kennis te vergaren over andere rechtsstelsels, waar bij de advisering van expats vaak behoefte aan is.

De juridische puzzel van complexe vraagstukken spreekt Magali aan en dit beschouwt zij als de basis van een goed advies. In de praktijk gaat zij oplossingsgericht te werk. Het doel is om op zo efficiënt mogelijke wijze tot een redelijke uitkomst te komen. Dit gebeurt bij voorkeur in onderling overleg, maar zij schuwt een gang naar de rechtbank niet.

Magali van Maanen bespreekt in dit interview de bevoegdheid van de rechter en het toepasselijk recht in internationale zaken:

Verhuizen met kinderen in (inter)nationale situaties:

 

Bekijk LinkedIn profiel
E-mail Magali van Maanen

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • The RSS feed for this twitter account is not loadable for the moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.