Met kennis, inlevingsvermogen en overtuigingskracht gaan voor het beste resultaat.

Eelco Anink

Eelco Anink

Advocaat & Mediator / Partner

eanink@deboorderadvocaten.com

Eelco Anink studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam na een commerciële loopbaan in de financiële sector. Tijdens zijn studie raakte hij geboeid door het familie(vermogens)recht. Naast zijn studie was hij werkzaam bij een internationaal advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien deed hij als student-assistent wetenschappelijk werk op het gebied van het huwelijksvermogens- en erfrecht. Voor zijn scriptie over samenwoners ontving hij een eervolle vermelding.

Na zijn studie is hij onder andere Personen-, Familie- en Erfrecht gaan doceren aan de Universiteit van Amsterdam en was hij korte tijd kandidaat-notaris. Hij is een gepassioneerd, resultaat- en oplossingsgericht jurist. Hij combineert daadkracht met een groot inlevingsvermogen in het persoonlijk verhaal van zijn cliënten. Hij overziet snel het grotere geheel en gaat tactvol en diplomatiek te werk. Naast vloeiend Engels spreekt hij goed Portugees omdat hij langere tijd in Brazilië verbleef.

Eelco behandelt complexe echtscheidings- en erfrechtzaken en procedeert regelmatig. Hij is als advocaat en mediator aangesloten bij de vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Eelco is summa cum laude geslaagd voor de postdoctorale specialisatieopleiding familierecht. Tevens is hij lid van de specialisten Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN), waarvan hij ook bestuurslid is. Daarnaast publiceert Eelco over het relatievermogensrecht en het erfrecht. Zo schreef hij mee aan het Compendium Erfprocesrecht en verschenen er diverse artikelen van zijn hand in juridische vakbladen. Voorts doceert hij erfrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en verzorgt hij postacademisch onderwijs aan advocaten, notarissen en fiscalisten op het gebied van het relatievermogensrecht en het erfrecht.

Eelco vertelt in een rondetafelgesprek over de juridische ins en outs, alsmede over praktische tips voor de erfrechtpraktijk. Dit naar aanleiding van twee arresten van de Hoge Raad uit 2021:

Buitenlandse erfenis en Nederlandse huwelijksgemeenschap:

De letterlijke tekst van een testament is niet altijd per definitie doorslaggevend:

Eelco Anink over de kosten van de huishouding:

Eelco Anink vertelt over de huwelijkse voorwaarden met een periodiek verrekenbeding:

Eelco Anink legt uit hoe het zit met het verzwijgen, zoekmaken of verborgen houden van (een deel van de) goederen van een erfenis of echtscheiding:

Eelco Anink legt uit wat er gebeurt wanneer een moeder geld geschonken blijkt te hebben, waardoor er geen geld meer is om de vorderingen van de kinderen uit de nalatenschap van vader te voldoen:

  

Bekijk LinkedIn profiel
E-mail Eelco Anink

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • De RSS feed voor deze twitter account is niet beschikbaar op dit moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.