Met kennis, inlevingsvermogen en overtuigingskracht gaan voor het beste resultaat.

Eelco Anink

Eelco Anink

Advocaat & Mediator / Partner

eanink@deboorderadvocaten.com

Eelco Anink studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam na een commerciële loopbaan in de financiële sector. Tijdens zijn studie raakte hij geboeid door het familie(vermogens)recht. Naast zijn studie was hij werkzaam bij een internationaal advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien deed hij als student-assistent wetenschappelijk werk op het gebied van het huwelijksvermogens- en erfrecht. Voor zijn scriptie over samenwoners ontving hij een eervolle vermelding.

Na zijn studie is hij onder andere Personen-, Familie- en Erfrecht gaan doceren aan de Universiteit van Amsterdam en was hij korte tijd kandidaat-notaris. Hij is een gepassioneerd, resultaat- en oplossingsgericht jurist. Hij combineert daadkracht met een groot inlevingsvermogen in het persoonlijk verhaal van zijn cliënten. Hij overziet snel het grotere geheel en gaat tactvol en diplomatiek te werk. Naast vloeiend Engels spreekt hij goed Portugees omdat hij langere tijd in Brazilië verbleef.

Met ingang van 1 april 2019 is Eelco benoemd tot partner van De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators. Hij behandelt complexe echtscheidings- en erfrechtzaken en procedeert regelmatig.

Eelco is als advocaat en mediator aangesloten bij de vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Hij is specialist op zowel het familie- als het erfrecht. Eelco is cum laude geslaagd voor de postdoctorale specialisatieopleiding familierecht. Tevens is hij lid van de specialisten Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Eelco publiceert met regelmaat in juridische vaktijdschriften over onderwerpen die het familie- en erfrecht aangaan. Voorts doceert hij Relatievermogensrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en verzorgt hij postacademisch onderwijs aan advocaten, notarissen en fiscalisten op het gebied van het relatievermogensrecht en het erfrecht.

Eelco vertelt in een rondetafelgesprek over de juridische ins en outs, alsmede over praktische tips voor de erfrechtpraktijk. Dit naar aanleiding van twee arresten van de Hoge Raad uit 2021:

Buitenlandse erfenis en Nederlandse huwelijksgemeenschap:

De letterlijke tekst van een testament is niet altijd per definitie doorslaggevend:

Eelco Anink over de kosten van de huishouding:

Eelco Anink vertelt over de huwelijkse voorwaarden met een periodiek verrekenbeding:

Eelco Anink legt uit hoe het zit met het verzwijgen, zoekmaken of verborgen houden van (een deel van de) goederen van een erfenis of echtscheiding:

Eelco Anink legt uit wat er gebeurt wanneer een moeder geld geschonken blijkt te hebben, waardoor er geen geld meer is om de vorderingen van de kinderen uit de nalatenschap van vader te voldoen:

  

Bekijk LinkedIn profiel
E-mail Eelco Anink

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • The RSS feed for this twitter account is not loadable for the moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.