Met kennis, inlevingsvermogen en overtuigingskracht gaan voor het beste resultaat.

Eelco Anink

Eelco Anink

Partner

eanink@deboorderadvocaten.com

Eelco Anink studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam na een commerciële loopbaan in de financiële sector. Tijdens zijn studie raakte hij geboeid door het familie(vermogens)recht. Naast zijn studie was hij werkzaam bij een internationaal advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien deed hij als student-assistent wetenschappelijk werk op het gebied van het huwelijksvermogens- en erfrecht. Voor zijn scriptie over samenwoners ontving hij een eervolle vermelding.

Na zijn studie is hij onder andere Personen-, Familie- en Erfrecht gaan doceren aan de Universiteit van Amsterdam en was hij korte tijd kandidaat-notaris. Hij is een gepassioneerd, resultaat- en oplossingsgericht jurist. Hij combineert daadkracht met een groot inlevingsvermogen in het persoonlijk verhaal van zijn cliënten. Hij overziet snel het grotere geheel en gaat tactvol en diplomatiek te werk. Naast vloeiend Engels spreekt hij goed Portugees omdat hij langere tijd in Brazilië verbleef.

Met ingang van 1 april 2019 is Eelco benoemd tot partner van De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators. Hij behandelt complexe echtscheidings- en erfrechtzaken en procedeert regelmatig. Eelco maakt deel uit van de erfrechtsectie.  Hij is lid van de specialisten Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).  Tevens is hij aspirant-lid van de vFAS.

Eelco Anink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
–     Erfrecht
–     Personen- en Familierecht
–     Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
–     Internationaal Privaatrecht
–     Mediation
–     Ouderschap en erkenning
Deze registratie verplicht Eelco elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Eelco Anink over de kosten van de huishouding:

Eelco Anink vertelt over de huwelijkse voorwaarden met een periodiek verrekenbeding:

Buitenlandse erfenis en Nederlandse huwelijksgemeenschap:

De letterlijke tekst van een testament is niet altijd per definitie doorslaggevend:

 

  

Bekijk LinkedIn profiel
E-mail Eelco Anink

Actualiteiten

Volg De Boorder Schoots op Twitter

Volg @deBoorderAdvo op twitter.

 © 2019 De Boorder Advocaten Algemene voorwaarden Privacyverklaring
Webdesign: JHmedia