Echtscheiding

Er komt nogal wat kijken bij een scheiding. In feite komt in korte tijd uw hele leven overhoop te liggen. Veel mensen hebben behoefte aan ondersteuning op meerdere gebieden. Wij kunnen u juridisch ondersteunen en daarnaast kunt u gebruikmaken van ons netwerk van deskundigen. U kunt hierbij denken aan coaches, psychologen en financieel adviseurs. Op deze site vindt u informatie over de juridische stappen die u moet nemen als u gaat scheiden en welke aanpak het beste bij u past.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Als u kinderen heeft, bent u verplicht om een ouderschapsplan te maken.  Ook zal kinderalimentatie en partneralimentatie aan de orde kunnen komen. Wij kunnen u begeleiden met het verdelen van de gemeenschap van goederen en ingeval van huwelijkse voorwaarden, de financiële afwikkeling ervan.  Tot slot zullen wij stilstaan bij de pensioenen.

Wat past bij mij?

Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. Allereerst kunt u ieder een eigen advocaat nemen en een procedure bij de rechtbank beginnen. Deze procedure op tegenspraak kan noodzakelijk zijn als u er samen niet meer uitkomt. Mediation en collaborative divorce zijn aantrekkelijk als overleg mogelijk is en u in staat bent om samen te werken. Een marathon-mediation is de aangewezen weg als u in korte tijd een totaal oplossing wilt bereiken. Samen snel scheiden geeft u de mogelijkheid om tegen een vaste prijs te scheiden, waarbij u zelf een groot deel van het huiswerk voorbereidt. Arbitrage is rechtspraak buiten de rechter om en kan soms van pas komen als er specifieke gespecialiseerde kennis nodig is.

 

 

 

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • De RSS feed voor deze twitter account is niet beschikbaar op dit moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.