Expat desk

De advocaten van De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende situaties. Heeft u, uw partner en/of uw kind een andere nationaliteit dan den Nederlandse? Woont u in het buitenland? Heeft u vermogen in het buitenland? Het is mogelijk dat een andere rechter of een ander rechtsstelsel dan het Nederlandse van toepassing is op uw situatie.

Ieder land heeft zijn eigen regels om te bepalen of de rechter bevoegd is om van een geschil tussen twee partijen kennis te nemen. In Nederland is dat niet anders, al wordt dat vaak beheerst door Europese regelgeving. Het is belangrijk om te weten of de Nederlandse rechter bevoegd is of niet, om te voorkomen dat voor niets een procedure wordt gestart.

Expat Desk - De Boorder advocaten Amsterdam

Als de Nederlandse rechter bevoegd is, betekent dat niet dat er geen buitenlandse rechter meer bevoegd is. Het is daarom raadzaam voorlichting te krijgen over de mogelijkheden om in Nederland een procedure te starten, als de voorkeur er naar uit gaat om het geschil in Nederland op te lossen.

Hetzelfde geldt voor het toepasselijke recht. In een ander land, dat andere regels toe past, kan het zomaar zijn dat de uitkomst van een specifieke vraag geheel anders is dan in Nederland. Het kan lonen om in verschillende landen hierover advies in te winnen.

Het is niet altijd nodig om fysiek naar de rechtbank toe te gaan voor een oplossing. Een regeling via mediation of overlegscheiding behoort ook in internationale gevallen tot de mogelijkheden, zelfs als u niet in Nederland woont. Besprekingen kunnen bijvoorbeeld via een videoverbinding plaatsvinden.

Voor verdere vragen of informatie kan u contact met ons opnemen.

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • De RSS feed voor deze twitter account is niet beschikbaar op dit moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.