In het hart van het kind zijn de ouders voor altijd samen.

Mindy Mosk

Mindy Mosk

Advocaat

 

mmosk@deboorderadvocaten.com

Mindy Mosk studeerde in 2018 cum laude af aan de Universiteit van Leiden met een specialisatie in het familie- en jeugdrecht, waarna zij in dienst trad bij ons kantoor. Van 2016 tot 2020 is Mindy vrijwilliger geweest bij de kinderrechtenorganisatie Defence for Children-ECPAT en was zij gedurende haar studie een aantal jaar werkzaam in het notariaat. Op 1 december 2022 is Mindy door stichting Legal Women uitgeroepen tot ‘Upcoming Talent of the Year 2022’. Deze prijs wordt uitgereikt aan vrouwelijk juridisch toptalent (tot en met 7 jaar werkervaring) dat is opgevallen vanwege haar zakelijke en/of maatschappelijke invloed of bijvoorbeeld vanwege een bijzondere visie.

Mindy houdt zich bezig met het familierecht in de breedste zin van het woord. Haar bijzondere interesse gaat uit naar afstammingszaken (waaronder draagmoederschapszaken), internationale kinderontvoeringen, gezagskwesties zoals (inter)nationale verhuizingen,  alimentatiegeschillen en de afwikkeling van het vermogen bij een (echt)scheiding.

Mindy haar werkwijze wordt gekenmerkt door haar persoonlijke betrokkenheid, gedrevenheid en het bieden van een helder en deskundig juridisch advies. Ze zet zich in iedere zaak ten volle in om het gewenste resultaat van haar cliënt te behalen, waarbij zij oog houdt voor de belangen van het kind.  Dat betekent dat zij streeft naar een praktische en duurzame oplossing waarbij zij tracht te voorkomen dat de gemaakte afspraken op een later moment tot conflicten zullen leiden.

De interesse van Mindy gaat ernaar uit om haar werk als advocaat te combineren met het schrijven van wetenschappelijke artikelen, het spreken op congressen en het verzorgen van webinars en lezingen op het gebied van het familierecht.

Onlangs schreef Mindy de volgende artikelen:

‘Word ik gehoord?’ in het Tijdschrift Relatierecht en Praktijk (REP) 2020/310;

‘Realising the child’s right to be heard by a guardian ad litem in Dutch child abduction proceedings’ in het tijdschrift Expert Guide Family Law 2020;

‘Licht aan het einde van de tunnel voor wensouders?’ in het Tijdschrift voor Jeugdrecht (TvJr) 2021/1.

‘Nederland het beste jongetje van de klas?’ in het Tijdschrift voor scheidingsrecht (EB) 2022, afl. 1/2.

Het kind en privacy: opvoeding of ongewenste controle?‘ in het Tijdschrift voor Jeugdrecht (TvJr) 2022/ 4.

Mindy is aspirant lid bij de Vereniging IKO / D.I.A.L. (Dutch International Child Abduction Lawyers).

 

 

Bekijk LinkedIn profiel
E-mail Mindy Mosk

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • De RSS feed voor deze twitter account is niet beschikbaar op dit moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.