In het hart van het kind zijn de ouders voor altijd samen.

Mindy Mosk

Mindy Mosk

Advocaat

mmosk@deboorderadvocaten.com

Mindy Mosk is werkzaam bij De Boorder sinds januari 2019. Ze studeerde in 2018 cum laude af aan de Universiteit van Leiden met een specialisatie in het familie- en jeugdrecht. Al vroeg in haar studie ontwikkelde Mindy een grote belangstelling voor het familierecht en legde het accent in haar studie dan ook op familierechtelijke vakken. Naast haar studie heeft Mindy diverse studentstages gelopen en is zij van 2016 tot 2020 vrijwilliger geweest bij de kinderrechtenorganisatie Defence for Children-ECPAT. Ook is Mindy een aantal jaar werkzaam geweest in het notariaat. Na haar afstuderen is zij in dienst getreden bij De Boorder.

Mindy heeft haar scriptie geschreven over internationale kinderontvoering. In juli 2019 heeft zij in Londen haar bevindingen gepresenteerd tijdens de “Gender, Inclusivity and Protecting the 21st Century Family Conference”. Mindy houdt zich bezig met het familierecht in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan (echt)scheidingen, gezagskwesties, alimentatiegeschillen, vermogensafwikkelingen, afspraken over de kinderen, afstammingszaken, kinderbeschermingsmaatregelen en internationale kinderontvoering.

Mindy haar werkwijze wordt gekenmerkt door haar persoonlijke betrokkenheid, gedrevenheid en het bieden van een helder en deskundig juridisch advies. Ze zet zich in iedere zaak ten volle in om het gewenste resultaat van haar cliënt te behalen, waarbij zij oog houdt voor de belangen van het kind.  Dat betekent dat zij streeft naar een praktische en duurzame oplossing waarbij zij tracht te voorkomen dat de gemaakte afspraken op een later moment tot conflicten zullen leiden.

De interesse van Mindy gaat ernaar uit om haar werk als advocaat te combineren met het schrijven van wetenschappelijke artikelen op het gebied van het familierecht. Onlangs schreef zij de volgende artikelen:

‘Word ik gehoord?’ in het Tijdschrift Relatierecht en Praktijk (REP) 2020/310;

‘Realising the child’s right to be heard by a guardian ad litem in Dutch child abduction proceedings’ in het tijdschrift Expert Guide Family Law 2020;

‘Licht aan het einde van de tunnel voor wensouders?’ in het Tijdschrift voor Jeugdrecht (TvJr) 2021/1.

Bekijk LinkedIn profiel
E-mail Mindy Mosk

Actualiteiten

Volg De Boorder Advocaten op Twitter

Volg @deBoorderAdvo op twitter.

 © 2021 De Boorder Advocaten
Webdesign: JHmedia