20
nov
2019

Binnenkort een draagmoederbank in Nederland?!

Door: Mindy Mosk 

Niet voor iedereen is het krijgen van een kind vanzelfsprekend. Redenen hiervoor kunnen zijn dat een zwangerschap om medische redenen niet mogelijk is of dat het gaat om partners van gelijk geslacht of alleenstaanden. Draagmoederschap kan voor deze mensen uitkomst bieden bij het vervullen van hun grote wens om ouder te worden. Tot voor kort heeft de Nederlandse wetgever draagmoederschap willen ontmoedigen. Op dit moment is er dan ook geen wetgeving in Nederland over draagmoederschap. Afgelopen zomer heeft het kabinet laten weten voornemens te zijn om met een regeling te komen voor draagmoederschap.

Commercieel draagmoederschap is in Nederland verboden en blijft onder de nieuwe regeling verboden. Wel heeft minister Dekker laten weten dat hij het netjes wil regelen voor wensouders. Ook denkt de minister na over de mogelijkheid dat draagmoeders zich ergens kunnen aanmelden wanneer zij uit ideële overwegingen een kindje willen dragen voor een ander.  Bijvoorbeeld door middel van een draagmoederbank. De minister wil voorkomen dat wensouders naar het buitenland vertrekken: “Geen wantoestanden in verre landen met schimmige praktijken die we niet willen. Maar gewoon in Nederland op niet-commerciële basis”.

Heb jij een kinderwens en zou jij graag meer informatie willen over de mogelijkheden van draagmoederschap? Neem dan contact met ons op. Ons kantoor biedt sinds 2002 gespecialiseerde kennis aan op het gebied van draagmoederschap. In een persoonlijk gesprek vertellen wij jou graag meer over de huidige stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van draagmoederschap.

 

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • De RSS feed voor deze twitter account is niet beschikbaar op dit moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.

 © 2023 De Boorder Advocaten
Webdesign: JHmedia