8
apr
2020

Coronacrisis beïnvloedt ook de alimentatie

De coronacrisis brengt veel onrust en onzekerheid met zich mee. Duidelijk is dat de coronacrisis grote gevolgen kan hebben voor het inkomen van vele Nederlanders. Wij merken dat cliënten met veel juridische vragen zitten. Een veel gestelde vraag is: “Heeft de coronacris invloed op de alimentatie, nu ik geen of minder inkomen heb?”. Een terechte vraag. Een wijziging in het inkomen kan immers grote invloed hebben op de draagkracht.

Bij het vaststellen van de draagkracht van ondernemers wordt gekeken naar het inkomen dat zij in redelijkheid uit de onderneming kunnen verwerven zonder de continuïteit van de onderneming in gevaar te brengen. Daarbij is het maar zeer de vraag in hoeverre het verleden maatgevend is voor de toekomst. Dat geldt zeker voor de sectoren die nagenoeg zijn stilgevallen, waaronder de horeca- en de cultuursector, maar ook vele andere sectoren ondervinden de gevolgen van de coronacrisis. In dat verband is het onder meer van belang in hoeverre er aanspraak gemaakt kan worden op de economische steunmaatregelen van de overheid, bijvoorbeeld de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud) en de bbz-uitkering, die specifiek geldt voor ZZP’ers.

Ook alimentatiebetalers in loondienst kunnen hard door de crisis worden getroffen, bv. omdat hun contract niet wordt verlengd, of omdat – ondanks de mogelijke steunmaatregelen van de overheid – de werkgever het hoofd niet boven water weet te houden.

Hoe kunnen we u helpen?

Het is onzeker wat de doorwerking van de coronacrisis op de economie zal zijn op de langere termijn, waarbij uiteraard wel geldt: hoe langer de crisis voortduurt, hoe groter de impact met alle gevolgen van dien. Daarbij geldt dat alimentatie altijd maatwerk is.

Indien u niet in actie komt, blijven de alimentatieverplichtingen gewoon doorlopen. Zorg dus dat u tijdig (juridisch) advies inwint.

Wij zoeken in deze tijd voortdurend naar redelijke en creatieve oplossingen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij denken in deze onzekere tijd graag met u mee.

Volg De Boorder Advocaten op Twitter
  • De RSS feed voor deze twitter account is niet beschikbaar op dit moment.

Volg @deBoorderAdvo op twitter.

 © 2024 De Boorder Advocaten
Webdesign: JHmedia